Automobilová elektronika


logo
Posledni aktualizace 13.07.2019
audi mitsubishi citroen skoda lancia
odborné poradenství při koupi vozu 1/4Problém s motorem?
odborné poradenství při koupi vozu 2/4Parkování bez stresu?
odborné poradenství při koupi vozu 3/4Telematika
odborné poradenství při koupi vozu 4/4Ztracené klíče?
 

 

Tam, kde ostatní končí, my začínáme...Nabízíme specializované služby v oblasti
autoelektroniky a autodiagnostiky....INVESTIGATIVNÍ DIAGNOSTIKY.
 

Při hlednání zapeklitých závad se nespoléháme pouze na mnohdy zavádějící informace z výpisu diagnostických programů, ale provádíme fyzické testování jednotivých akčních členů a snímačů motoru. Výpisy z diagnostiky často zobrazí pouze důsledek závady, ale ne příčinu. Typickým příkladem je vadná zapalovací cívka/modul, ale výpis závad z diagnostiky hlásí vadnou lambda sondu (příčina - výpadky spalování, důsledek chybná informace z lambda sondy)!!!

 

kvalitní 8kanálový osciloskop s analyzérem    výkonný software pro zpracování dat

8 kanálový automotive osciloskop s funkcí datalogger a analyzér a propracovaný software - základní vybavení elektro dílny.

 

Tímto způsobem je možné výrazně zkrátit dobu hledání skutečné závady-příčiny a ušetřit peníze jak za práci, tak za neodbornou opravu typu pokus-omyl (postupně se zkouší měnit různé součásti motoru). Bohužel tyto diletantské praktiky jsou poměrně časté a poté je zákazníkovi sdělen výsledek, že lambda sonda byla stejně "nějaká divná" a když už je namontovaná na autě, tak si ji zaplatí, aniž by to bylo nutně potřeba.

Testerem, který používáme, můžeme buďto monitorovat signály, nebo naopak signály ze snímačů umělě nasimulovat a posílat do ŘJ a sledovat chování. Tímto nejsme omezeni na jednoho výrobce vozidel, ale je možné testovat prakticky všechny výrobce a typy automobilů, protože veškeré snímače a akční členy dodává jen několik výrobců (viz níže).

Umíme testovat:
*volnoběžné ventily (ventil přidavného vzduchu)#
*ventil ovzdušnění nádrže#
*vysokotlaký regulační ventil#
*ventil regulace EGR#
*ventil regulace VGT turba#
*zapalovací moduly a cívky#
*vstřikovače (jednobodové / vícebodové MPI)#
*teplotní čidla (teplota chladící kapaliny / teplota nasávaného vzduchu)#
*snímače tlaku (snímač MAP (manifold absolute pressure, snímač plnícího tlaku vzduchu TDI/PD) )#
*snímače zdvihu jehly vstřikovací trysky TDI#
*vysokotlaké regulační ventily čerpadel common rail #
*snímače otáčení (motoru, vačky, ABS na kole) #
*lambda sondy#
*motorky el.ovladání oken
*motorky centrálního zamykání

Samozřejmostí pro naši práci je, že máme dostupné schémata a zapojení# veškerých elektroinstalací cca 99% vozidel a při opravách "nevaříme z vody". V databázi zjistíme číslování kabelů, očíslování v paticích, spoje ve svazku, barvy kabelů atd. Toto všechno opět vede ke zkrácení výsledného času opravy.

Při opravách poškozených kabelových vedení nebo konektorů, se snažíme provést opravu tak, aby byla plnohodnotná. To znamená, pokud je to možné, respektovat a neměnit barevné značení kabelů. Použití vodičů pro automobilové aplikace#, je samozřejmostí. V případě konektorů platí totéž. Pokud lze originální konektor# objednat u výrobce, pak je to nejlepší volba. Pokud to možné není, pak téměř výhradně používáme velmi rozšířené universální konektory AMP SuperSeal#. Výhodou je dostupnost různých typů (1/2/3/4/5/6 pinů), voděodolnost IP67 a také přijatelná cena. Na kabelové svazky vedoucí interiérem vozidla se používá speciální lepící páska# renomovaného německého výrobce. Zafixuje tvarování kabelu a navíc má vynikající tlumící vlastnosti.


 


 

   bosch valeo magnetimarelli ngk siemens hella varta
   Copyright © 2024 elantronic.cz, Webdesign a Tvorba www stránek by Cproduction.cz


   

tonda.liska(zavinac)gmail.com      77 66 33 158

Magický Zlín Svobodní